11 Aralık 2007

Uzun kulaklı kemirgen Arap tavşanına benziyor

Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan 'sıradışı' olarak tanımlanan bu kemirgen, bilimadamlarınca bir ilk olarak nitelendirildi.

Daily Mail'de yer alan habere göre koca kulaklı, fareyi andıran kemirgen jerboa, ilk görüntüleriyle karşımızda. Ancak birkaç ay önce Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Gümüş köyünde bulunan Arap tavşanıyla benzerliği de kafaları karıştıracak gibi görünüyor.
Yabancı basında, bilim adamlarının ilk defa böyle bir yaratığa rastladıkları söylenirken, Türkiye'de bulunan yarı tavşan yarı fare görünümlü yaratığın da koca kulaklı bir kemirgen olduğu ve birbirlerine oldukça benzediği dikkat çekici.
Gazeteport adlı internet sitesinin haberine göre, Kanguru gibi hareket eden ve uzun kulaklı bir fare görünümünde olan bu yeni kemirgen, Moğolistan ve Çin'in belli bölgelerinde yaşıyor. Hakkında çok az bilimsel veri bulunan kemirgenin en önemli özelliği kulaklarının kafasından üçte bir oranında daha büyük olması. Bu özelliğiyle, dünyanın vücuduna göre en büyük kulaklara sahip hayvanı.