22 Ağustos 2009

Çaresizseniz Çare Sizsiniz!



Yaz aylarının sakin geçeceğini düşünmekle ne kadar yanıldığımı, yoğun geçen günlerde anladım. Toplantılar azalsa da yenilikler bitmedi.O kadar çok toplantıya katılsam da içlerinden bazılarını anlatmak istiyorum.

*Medikal ve ilaç firmalarında çalışan biyolog arkadaşlara yönelik bir yeniliği haber vermek istiyorum. Hastaneler alımlarını 3 aylık stoklarla sınırlıyor. Yani artık bir yıllık alımlar gerçekleşemeyecek. Bunlar tabii tıbbi sarf malzeme ve ilaçta söz konusu olacak. Ayrıca 2010 yılı itibariyle il sağlık müdürlükleri tarafından çerçeve sözleşmesi yapılacak yani bu da demek ki yeterlilik alan firmalar arasında hastaneler ihtiyaçları oldukça fiyat isteyip kısa sürede alımları gerçekleştirecek. Yani ihaleye itiraz, ödeme süresinin uzaması gibi sorunlar oluşmayacak.

*Sağlık Bakanlığı ve Telekomun yaptığı anlaşma ile Erzurum ve Kayseri pilot il seçilerek Merkezi Hastane Randevu Sistemi başlatılıyor. "Alo 184" çağrı merkezinin 15 ay sürmesi planlanan pilot projede çağrı merkezinin hastaların önceden randevu almasını ve hastanelerde beklemeyi azaltmak için hedefleniyor.


*Boyun cerrahisi için pozisyon veren yastık geliştiren Doç. Dr. Ali Doğan Bozdağ ile görüştüm. Sürekli yenilikler bulan hocam, her görüştüğümde yeni bir çalışmadan söz ediyor.

*Son olarakta Prof. Dr. Özkan Erel'in biyokimya alanında keşifler yaptığından söz etmek istiyorum. Dünya'da ilk kez bulunan kitlerin sahibi.

Yapılan çalışmalar başarının açmayacağını düşündüğümüz kayanın üzerinde bile açabileceğine ne güzel örnekler var... Dilerim herkes alanında böyle güzel çalışmalar geliştirir. "Çaresizseniz Çare Sizsiniz" sözüne ne de güzel örnek teşkil ediyor.
Sağlıcakla Kalın