03 Ekim 2009

Kongre Ayı


Bu aydan sonra yoğun toplantılar dönemi olarak ilan edilsin! Sanırım nefes almadan koşturmacalar başlayacak ve ben yoğunluktan hangisine gideceğimi düşüneceğim. Malum çok önemli konularda bilgiler edindim ve inanın çok faydasını görüyorum.

Hadi yenilikler hakkında kısa kısa bilgi vereyim:

* Helikopter ambulans törenine katıldığım toplantıda, sağlık ulaşımında mazeret kabul edilemeyeceğini dile getirildi. Özellikle de halkımızın ambulansa yol vermediği üzerinde durularak, bu konuda insanların daha duyarlı olması gerektiği vurgulandı. Bence de bu konuda insanlar çok duyarsız trafikte acı siren sesini duyup kılını kıpırdatmayan insanlara çok kızıyorum.


*Son 4 gündür aşı sempozyumundaydım ve inanın aşılara ne derece önem verilmesi gerektiğini anlamama neden oldu. Çocukların aşı takibi yapılırken, son dönemlerde domuz gribi aşısınında piyasa da yerini alması konuya hassasiyeti arttıracak. Başka aşılarda gündeme gelecek...



*Ankara Tıp Ortopedi Günleri-2009 toplantısında özellikle yanlış ameliyatların düzeltilmesi ile ilgili canlı ameliyat görüntüleri ile yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi. meğer ülkemizde ne çok yanlış ameliyat yapılıp hem maddi hem de manevi zarara uğranıyormuş.


*Sistinozis kelimesini belki ilk kez okuyanlar olmuştur. Genetik bir hastalık, sistin denilen maddenin hücrede birikmesi ve bunun sonucunda böbreklerde ve gözde rahatsızlık, büyüyememe gibi sorunlar ortaya çıkartıyor. Bunun tedavisi olan ilaç sayesinde 50 yaşına kadar yaşayanların olduğunu 1. Doğu Akdeniz Uluslararası Sistinozis Konferansında öğrendim.

Önümüzdeki ay yine kongre ve toplantılarda olacağım. Kendinize iyi bakın, yeniliklerle dolu bir ayda görüşmek üzere...