31 Ekim 2006

SAĞLIKLI DİŞLER İÇİN

Dişler yüzde ilk bakışta dikkat edilen en önemli unsurlardan. Bu nedenle dişlerin sağlıklı olmasının yanı sıra güzel bir görünüme sahip olması da önemli. Hem sağlıklı hem de beyaz ve parlak dişlere sahip olmanın sırrı ise mutfağınızda.

Diş etleri ve diş taşı için; 2 tatlı kaşığı adaçayı, papatya veya kekiği bir bardak kaynar su veya sirkede 20 dakika beklettikten sonra, süzün. Sirkeyle hazırladıysanız, 20-30 damla sıcak su ekleyip, gargara edin.

Sararan dişler için; 2 yemek kaşığı limon suyu ile 2 yemek kaşığı greyfurt suyunu bir şişeye koyup iyice çalkalayın. Haftada üç kez bu karışımla fırçalanan dişler beyazlıyor.

Dişlerdeki kahverengilikleri gidermek için; dişlerinizi kabuğuyla kestiğiniz ince bir limon dilimiyle ovuşturun.

Diş taşlarını ve nikotin lekelerini yok etmek için; dişlerinizi çilek ile ovun veya çilek suyuyla fırçalayın. Daha sonra da az tuzlu bir bardak su ile ovun. Sık sık dişlerinizi karbonat ile fırçalayın.

Daha sağlıklı görünen dişler için; normal diş macunu yerine arada bir dişlerinizi toz haline getirilmiş kuru adaçayı yapraklarına kattığınız bir miktar kille de fırçalayabilirsiniz. Arzu eden içine bir kaç damla da nane esansı katabilir.

Hiç yorum yok: