07 Kasım 2007

Tatilcilerinde Korkusu Haline Gelen DEV Deniz Anaları...






Tüm Akdeniz sahillerinde boyu 15 metreyi bulabilen zehirli denizanası alarmı verildi.Özellikle Afrikadan okyanus üzerinden geldiği belirtilen denizanalarının Cebelitarık bogazı yoluyla Akdenize giriş yaptıkları tespit edildi.

Boyları 15 metreye kadar varan denizanaları tatilcilerin korkulu rüyası oldu. Verilen alarmdan sonra İspanya’daki çok sayıda plajda panik havası esmeye başladı.

İspanya Bilimsel Araştırmalar Merkezi Deniz Bilimleri Sorumlusu Josep Maria Gili, denizanalarının bu yıl tüm Akdeniz sahillerinde artarak görünmesini iklim değişikliklerine bağladı. Denizanalarının tatlı suları sevdiğini belirten Gili, Akdeniz’in sularının değiştiğini giderek bölgenin kuraklaştığını söyledi. Gili, kuraklığın nedeni olarak da suların açık denizlerdeki gibi tatlılaşmaya başlamasını gösterdi.

Uzmanlar "Carabela Portuguesas" adı verilen denizanalarının çok zehirli ve tehlikeli olduğuna dikkat çekerek bunların Türkiye sahillerine de gelmiş olabileceğini belirttiler.

Uzmanlar tatilcileri uyararak "Bu denizanalarını ölü olarak görseniz bile dokunmayın. Çünkü denizanalarında bulunan bazı maddeler insan derisine zarar veriyor ve şiddetli ağrılara neden oluyor. Kazara size denizanası ısırırsa sakın tatlı suyla yıkamayın. Aksi takdirde ısırılan yerdeki zehir tüm vücuda yayılabilir" dediler.

Hiç yorum yok: