25 Şubat 2008

Artık sesimizi duyurma zamanı geldi de geçiyor bile!!

Günler ne kadar çabuk geçiyor değil mi! Bir hafta göz açıp kapanana kadar geçti. Bu hafta çok farklı gelişmeler oldu; bunların içinde, Güzellik Estetik Fuarına vardı. 22-26 Şubat 2008 tarihleri arasında Bilkent Otel'de düzenlenen fuara sizlerde katılabilirsiniz. Kokular, farklı ürünler, taşlar, zayıflama ürünleri ..vs bir dolu farklı seçenek mevcut. Ben parfüm ve taşlarla dönerken, yeni çıkmış bir kitabın yazarıyla da tanışma fırsatı buldum.


Haftanın en farklı olayı ise, Müsteşar Bey ile tanışmam oldu. Çok güzel bir sohbet oldu benim için. Doğru sanılan yanlışları öğrendim. Tam gün yasası ile ilgili düzenlemelerin devam ettiğini öğrendim. Doktorlar ayrıca tek yerde değil iki yerde çalışabilecekler. Korkularından kurtulabilirler.

*Biyologlar Birliği Derneği'nin web sitesi hizmete girdi.
biyologlarbirligi.org adresinden ulaşabilirsiniz. Müjdeli bir haber daha Dernek Başkanı Kadir Sorucuoğlu Star Tv'de 28 Şubat 2008 Perşembe günü saat 17:10´da canlı yayında Armağan Çağlayan'nın sunduğu "Haber Öncesi" adlı programa konuk olacak. Yaklaşık 20 dakika sürecek olan programı kaçırmamanızı ve çevrenizdeki arkadaşlara özellikle biyologlara hatırlatmanızı rica ediyorum! Artık sesimizi duyurma zamanı geldi de geçiyor bile!!

*Ülkemizde her ne kadar kıymetimiz bilinmese de Biyolog Craig Venter çok güzel başarılara imza atıyor.Konuyla ilgili habere
burdan da bakabilirsiniz. Biyolog "ilk yapay organizma"yı oluşturma hazırlıkları içerisinde. Peki ülkemizde biyologlara ne gibi olanaklar tanınıyor!?

*Sırt ağrısı olanlara müjdeli haber, enjeksiyonla bu ağrılardan kurtulabilme imkanı var. Ayrıca bazı hastalarda manuel olarak tedavi de mümkün ancak her hastaya uygulanamıyor.

*Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan bir çalışma sonucunda İzmirli'lerin psikolojik haritaları çıkartılacak. Rahatsızlıklara yol açan etkenler genetik mi çevresel mi sonucuna ulaşmayı planlıyorlar.

Haftaya güzel haberlerle görüşmek üzere...

Hiç yorum yok: