16 Şubat 2008

Bir çiçeğin saflığında, bir kuğunun sadakatinde


Saflığın simgesi ve benim çok sevdiğim çiçek olan Lilyum(Lilium) günümüzde artık çok tanınıyor.Zambakgiller familyasından olan, soğanlı bir bitki. Lilyum asaleti simgeler bence, beyaz yapraklarında, ferahlatıcı kokusunda;zarif ve asil bir çiçektir. Özellikle beyazı arma olarak kullanılır.

Beyaz kuğular sadakatin simgesi olmuşlardır, su kuşları olmasına rağmen uçmaları ve uçarken çıkarttıkları ritmik sesleri ile etkileyicilerdir.Kuğular eşlerini kaybettiklerinde, tek eşli oldukları için; ölene kadar yas tutarlar. Ne kadar güzel ve örnek alınası bir davranıştır.Dikkat ettiniz mi bilmiyorum, kuğuların boyunlarındaki "S" şekli karşılıklı olduğunda kalp görünümü alıyor; belki de sevginin simgesi olacak kadar ilgi çekiciler ne dersiniz!

Özellikle bu iki konuyu seçme sebebimse, doğadan alınması gereken dersler ve yok olan değerlerimiz. Farkında mısınız; yapılan tüm icatlar doğadaki canlıların davranışları örnek alınarak yapılırken, bu gibi güzel davranışlarına dikkat çekilmiyor. Samimiyet var doğada, sevgi verdiğinizde daha fazla sevgi alıyorsunuz.

Dilerim burnunuza gelen o tanıdık Lilyum kokusunu duyduğunuzda ve güzellikleriyle izleyenleri etkileyen, adını verdiği Kuğulu Park'ta konuklarını karşılayan kuğulara artık daha farklı bakarsınız.

Hiç yorum yok: