09 Ocak 2007

Bu testi yapmanızı tavsiye ederim


C harfini bulabilecek misin ?

OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOO
OOOOOOOOOOCOOOOOOOO OOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOO


C'yi bulduysan, bir de 6'y?. Hadi, 6 nerede?



9999999999999999999 999999999999999
9999999999999999999 999999999999999
9999999999999999999 999999999999999
9999999999999999999 999999999999999
9999999999999999999 999999999999999
9999999999999999999 999999999999999
9999699999999999999 999999999999999
9999999999999999999 999999999999999
9999999999999999999 999999999999999
9999999999999999999 999999999999999
9999999999999999999 999999999999999
9999999999999999999 999999999999999


Bulabildin mi? Hadi bakalım bu sefer de N.

MMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMNMMMMM
MMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMM


Q; son bi gayret. Bu sefer de Q. Bakalim o kadar iyi misin?


OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOO
OOOOOOOOOOQOOOOOOOO OOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOO


10 saniyenin altinda misiniz?
O zaman iyi.
Hala gözün ve zeka keskinliginiz yerinde.
Degilseee...
Dinlenme zamaniniz gelmis biraz, biraz....

08 Ocak 2007

BAKMAK ve GÖRMEK..

Hayatı yaşamanın iki yolu vardır: Biri hiç bir şeyin mucize olmadığını düşünmek,diğeri ise HERŞEYİN mucize olduğunu düşünmektir.
Albert Einstein

BAKMAK ve GÖRMEK..
Eğer yukarıdaki görüntülere bilgisayarınızın hemen önünden bakarsanız, kızgın yüzün solda, sakin yüzün sağda olduğunu görüyorsunuz...
Ancak, 2-3 metre uzaklaşıp baktığınız zaman tam tersini görüyorsunuz...
Bu illuzyon, Glasgow Üniversitesi'nden Phillippe G. Schyns ve Aude Oliva tarafından yaratılmış.
Her gördüğümüz, her zaman gerçek olmayabiliyor…

02 Ocak 2007

Sarı Kelebek ve Orkide Arasındaki Ortaklık

Kelebek dünyası ile ilgili çok güzel anlatımlar bulabilirsiniz!

Bir buçuk ayak orkidesinin nektarı 30 cm. kadar derindedir. Nektarı bu kadar derinde olan bir çiçeğin döllenmesi oldukça zordur. Bu çiçeklerin nasıl olup da çoğaldıkları sorusunun cevabını merak eden bilim adamları çeşitli araştırmalar yapmışlardır. Araştırmaların sonunda bu orkidenin, kullanmadığı zaman ağzında yumak gibi sarılı duran 25 cm.lik dili olan bir kelebek türü tarafından döllendiği bulunmuştur. Bu kelebek, ismi "sarı kelebek" anlamına gelen Xanthropan morgani predicta'dır.

Bilim ve Teknik Dergisi, Şubat 1985, s. 32

22 Aralık 2006

Organik ve sürdürülebilir tarim ile ilgilenenlere uygun bir full/free e-kitap:

ORGANIC AGRICULTURE Sustainability, Markets and Policies
Content of the book:

Organic agriculture, sustainability and policy
What is organic agriculture? What I learned from my transition
Part I. Organic Agriculture and Sustainability
Chapter 1. Organic Agriculture and the Environment ? Overview Organic agriculture and sustainability: environmental
a spects Organic farming and nature conservation The biodiversity benefits of organic farming Productivity of organic and conventional cropping systems
Chapter 2. Organic Agriculture and the Environment ? Case Studies Considerations of the environmental and animal welfare benefits of organic agriculture in the Netherlands Soil quality of organically managed citrus orchards in the Mediterranean area Energy balance comparison of organic and conventional farming
Chapter 3. Economic and Social Aspects of Organic Agriculture The profitability of organic farming in Europe Farm-level impacts of organic production systems Economic perspectives of Korean organic agriculture A social agenda for organic agriculture Part II. The Organic Market
Chapter 4. Marketing and Trading Issues for Organic Products The organic market in OECD countries: past growth, current status and future potential Emerging issues in the marketing and trade of organic products International harmonisation of organic standards and guarantee systems International and national standards and their impact on trade: the Swiss perspective
Chapter 5. Issues for Producers of Organic Products What are the key issues faced by organic producers? Pollution threats to organic production and products Michel Helfter To convert or not to convert to organic farming
Chapter 6. Issues for Consumers of Organic Products What are the key issues for consumers? Organic agriculture: the consumers? perspective Consumer preferences for organic foods Part III. Policy Approaches to Organic Agriculture Chapter 7. Labelling, Standards and Regulations The role of government standards and market facilitation The impact of consumer standards and market facilitation in Korea Organic agriculture and national legislation in Turkey Organic agriculture in Japan: development of a labelling scheme and production policies Organic farming in Poland: past, present and future Chapter 8. Conversion and Support Payments From conversion payments to integrated action plans in the European Union The influence of the EU Common Agricultural Policy on the competitiveness Norwegian experience with conversion and support payments for organic farming
Chapter 9. Research, Information and Communication The role of research, information and communication New Zealand?s organic agriculture: the government?s role INRA and organic farming: towards a research programme Bertil Sylvander and Stephane Bellon Dutch policy on organic agriculture: a market-oriented approach Ways to improve the organic food chain: a consumer-oriented approach Organic food for public institutions

21 Aralık 2006

Turkiye’nin en gizemli canlisi icin proje

Avcilik ve yasam ortamlarinin yok edilmesi nedeniyle soyunun tamamen tukendigi dusunulen Anadolu Parsi’nin (Panthera pardus tulliana), son bireylerinin Dogu Toroslar’da yasadigi
tahmin ediliyor.

Doga Dernegi Proje sorumlusu Ozgun Emre Can, "Anadolu Parsinin Kesfi" baslikli bir proje yuruttuklerini soyledi. Can, proje ile Turkiye’nin en gizemli ve efsanevi canlisi Anadolu parsinin yasadigi alanin kesfedilmesi ve neslinin yok olmaktan kurtarilmasinin amaclandigini anlatti. Parsin yasadigi dusunulen alanlarda turun yasam dongusu dikkate alinarak arazi calismalari yapilacagini belirten Ozgun Emre Can, arazi calismalari kapsaminda yorede yasayan insanlarin konu hakkindaki bilgisinin anketler araciligiyla toplanacagini soyledi.

Yapilan arastirmalar isiginda turun goruntulenmesi icin "foto-kapan" ve kamera sistemleri hazirlanacagini ifade eden Can, Anadolu parsinin kesfedildigi alanda, ture zarar vermeyecek calisma sistemi gelistirilerek ilk defa goruntulenecegini bildirdi. Can, proje butcesinin 84 bin 348 YTL oldugunu anlatarak, cekilecek goruntulerle Anadolu parsini tanitici kisa bir film hazirlayacaklarini kaydetti.

20 Aralık 2006

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/ KEMİK İLİĞİ BANKASI



AMAÇ
Bir tedavi seçeneği olarak başkasından nakil kararı verildiğinde ilk yaklaşım HLA doku grubu diye isimlendirilen vücuttaki bazı moleküllerin uyumunun aile içi (öncelikle kardeşlerde) araştırılmasıdır. Maalesef bu olasılık hastaların %25’inde mümkündür. Geri kalan yani ailesinde HLA doku grubu uygun vericisi olmadığı belirlenen hastalarda başkasından nakil tedavi seçeneğini kullanabilmek için başka vericilere gereksinim vardır. Ancak HLA doku grubu uygun verici bulunabilmesi için bu incelemenin daha önceden yapılmış olması ve hastanın tedavisi için araştırma gerektiğinde çok sayıda HLA doku grubu yapılmış gönüllü verici listesi varlığı gerekmektedir.

HLA doku grubu uygunluğu kişilerin etnik kökenine göre değişmektedir. Dünyadaki gönüllü verici bankalarından verici bulunmasına göre Türk halkından oluşan verici listesi çok daha hızlı uyumlu verici (aynı etnik köken olması ile ilişkili daha yüksek olasılık!) bulunmasına imkan sağlayabilir düşüncesi ile her ülkede olduğu gibi ülkemizde de bir kemik iliği bankası oluşturuldu.
http://www.kemik-iligi.org

27 Kasım 2006

Reflü

Reflü ile ayrıntılı bilgi almak için reflü nedir.com adresinden edinebilirsiniz!

Halk arasında Mide Reflüsü olarak bilinen Gastro Özofageal Reflü hastalığı mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasıdır. Reflü, asitli mide içeriğinin yemek borusuna gelmesi ve uzun süre temas etmesiyle yemek borusunun asitten kendini koruma özelliğinin yok olmasından kaynaklanır. Erişkinlerin yaklaşık %20'sinde reflü görülmektedir.


Mide içeriği midenin salgıladığı hidrojen iyonu nedeniyle belirgin derecede asittir. Eğer onikiparmak barsağından mideye doğru safra geri akımı varsa mideden yukarı çıkan içerik hem asit hem de safra içerir. Alkali özellikli olan safra da mide asidi gibi yemek borusunun tahrişine neden olur. Reflü hastalığı, asitli ve/veya safralı mide içeriğinin yemek borusuna gelmesi ve uzun süre temas etmesiyle yemek borusunun kendini asitten ve/veya safralı mide içeriğinden koruyamaması nedeniyle oluşur.

Yemek borusunun alt ucunda mide içeriğinin yemek borusuna geçişini engelleyen bir kapak mekanizması vardır. Reflü hastalarında en sık görülen özellik bu mekanizmanın gevşekliğidir. Bu durum sıklıkla mide fıtığıyla birlikte yaşanır. Mide boşalım bozukluğu ya da bozulmuş yemek borusu hareketi bu hastalığı tetikleyen diğer nedenlerdir.

Yemek borusunun alt ucunda mide içeriğinin yemek borusuna çıkmasını engelleyen iki mekanizma vardır.

REFLÜ ŞİKAYETLERİ NELERDİR?
Hastalarımızın en sıklıkla başvurduğu şikayet mide yanmasıdır.
Bunun yanında göğüste yanma ve ekşime,
Ağıza gelen acı bir tat,
Ağız kokusu,
Özellikle yemeklerden sonra ve tok karna yatıldığında geceleri rahatsız eden şişkinlik, geğirme ve boğulma hissi
Göğüste takılma ve sıkışma hissiyle birlikte kalbe baskı ve çarpıntı hissedilebiliyor.
Derin nefes almada güçlük çekilebiliyor.
İleri aşamalarda da;
kronik farenjit,
kronik sinüzit,
alerjik astım
ve diş çürüklerine gidilen bir süreç yaşanabiliyor